Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängsviss med rabarber och vit choklad

Marängsviss – allt gott på en gång!

Marängsviss med rabarber och vit choklad
Marängsviss med rabarber och vit choklad
Marängsviss med rabarber och vit choklad
Recept på marängsviss med rabarber och vit choklad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 grabarber
  • 0,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker

Vit chokladsås

  • 100 gvit choklad
  • 1,5 dlvispgrädde

Sviss

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 50 gminimaränger
  • 0,5 lvaniljglass

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och socker. Koka upp på låg värme och låt sjuda ca 5 min. Ta upp rabarberbitarna och koka ner vätskan till 4 msk rabarbersirap. Låt kallna.

  2. Sås: Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av den från värmen och lägg i chokladen. Rör om så att chokladen smälter till en jämn sås. Ställ åt sidan.

  3. Vispa grädden fluffig. Varva rabarber, maränger, glass, chokladsås och grädde i skålar. Ringla över rabarbersirap och garnera med citronmeliss. 

Vad tyckte du om receptet?