Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marängsviss – allt gott på en gång!
Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och socker. Koka upp på låg värme och låt sjuda ca 5 min. Ta upp rabarberbitarna och koka ner vätskan till 4 msk rabarbersirap. Låt kallna.
Sås: Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av den från värmen och lägg i chokladen. Rör om så att chokladen smälter till en jämn sås. Ställ åt sidan.
Vispa grädden fluffig. Varva rabarber, maränger, glass, chokladsås och grädde i skålar. Ringla över rabarbersirap och garnera med citronmeliss.