Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängsviss med kolastekta persikor och chokomagic-sås

En lyxig marängsviss med kolasmakande frukter och en chokladsås som vid kontakt med kall glass stelnar och blir knaprig och god.

Marängsviss med kolastekta persikor och chokomagic-såsMarängsviss med kolastekta persikor och chokomagic-såsMarängsviss med kolastekta persikor och chokomagic-sås
Kolastekta nektariner med glass och maränger Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gpersikor- eller nektariner
  • 50 gsmör
  • 2 mskströsocker

Chokomagic-sås

  • 150 gmörka chokladknappar- (55 %)
  • 3kokosfett- eller kokosolja
  • 1 krmflingsalt

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 lvaniljglass
  • 1 påsemaränger- (150 g)

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur frukten. Smält smör och socker i en stekpanna. Lägg i frukten med snittytan nedåt och stek tills den fått fin färg och börjar mjukna. Skeda över lite av såsen.

  2. Chokomagic-sås: Smält samman choklad och kokosfett i mikron eller över vattenbad. Rör i flingsaltet.

  3. Vispa grädden. Lägg upp glass, grädde, maränger och frukt på ett fat. Ringla över den varma chokladsåsen och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?