Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängsviss med jordgubbar

Kanske sommarens somrigaste recept! Frasiga maränger, jordgubbar, vit choklad och pistage i en härlig sviss. Lyxigt dessutom med hemgjorda maränger och jordgubbssirap.

Marängsviss med jordgubbar
Marängsviss med jordgubbar
Marängsviss med jordgubbar
Foto: Eva Hildén

Maränger

  • 2 storaägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)

Jordgubbssirap

  • 34 dljordgubbar- rensade, skivade
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker- kan uteslutas

Kräm

  • 200 gcream cheese
  • 1 dlvispgrädde
  • 50 gvit choklad- vitchoklad, hackad

Till garnering

  • 0,5 dljordgubbssirap-
  • 34 mskpistagenötkärnor- hackade

Gör så här

  1. Maränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa i cirka 1 minut. Vispa sedan i 3 msk i taget. Strö över majsstärkelse och vispa ihop.

  2. Spritsa eller klicka ut smeten till maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Låt marängerna kallna.

  3. Jordgubbssirap: Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål. Täck med plastfolie. Ställ kastrullen eller skålen i ett vattenbad. Låt stå på svag värme i cirka 30 minuter (fyll på mer vatten i vattenbadet efter halva tiden om det behövs). Sila.

  4. Vispa cream cheese mjuk och smidig i en bunke. Koka upp hälften av grädden i en släpplättpanna. Ta pannan från värmen och rör i chokladen till en slät massa. Vispa ihop cream cheese och chokladmassan. Tillsätt resten av grädden och vispa ihop till en kräm.

  5. Arrangera maränger, jordgubbar och spritsad kräm på ett djup fat. Ringla över sirap. Strö över nötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök