Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängsviss med apelsin

Marängsviss med apelsin blandas snabbt ihop. Byt ut Cointreau mot pressad apelsin om barn ska äta desserten.

Marängsviss med apelsinMarängsviss med apelsinMarängsviss med apelsin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3apelsiner
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 mskCointreau- eller annan apelsinlikör
  • 20maränger- små
  • 25 gmandel- rostad, flagad

Gör så här

  1. Skala apelsinerna och skär bort allt det vita. Skär frukten i bitar.

  2. Vispa grädden med Cointreau. Varva apelsin, grädde och krossade maränger i portionsskålar eller i en stor skål. Strö över mandeln och servera.

Vad tyckte du om receptet?