Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängsnitt


Här toppas mördegen med maräng.

Marängsnitt
Marängsnitt
Marängsnitt

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 0,5 dlsocker
  • 1äggula
  • 3 dlvetemjöl
  • 1äggvita
  • 0,5 dlsocker
  • 0,5 dlsötmandel

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, socker, äggula och mjöl till en deg. Dela i två bitar, rulla längder lika långa som plåten.

  2. Lägg på plåt med bakpapper. Vispa äggvitan till skum. Rör i socker och finhackad mandel.

  3. Bred marängen på längderna och grädda i 175 grader, 15 minuter. Skär i snitt när de är varma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök