Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängrutor med rabarbersylt

Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta… kärt barn har många namn! Här gör vi den populära marängtårtan i långpanna och toppar med lättvispad grädde och rabarbersylt. Koka egen eller köp en burk färdig sylt av god kvalitet.

Marängrutor med rabarbersylt
Marängrutor med rabarbersylt
Marängrutor med rabarbersylt
Åsa Dahlgren

Botten

  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 1,5 dlströsocker
  • 4 stäggulor
  • 4 mskstandardmjölk
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker

Maräng

  • 5 stäggvitor
  • 2,5 dlströsocker

Till servering

  • rabarbersylt
  • vispgrädde
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan en äggula i taget. Rör i mjölken och arbeta till en slät smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa i någon minut. Bred marängen över kakan och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.

  3. Låt kakan svalna och skär den sedan i mindre bitar. Vispa upp hälften grädde och hälften crème fraiche och servera till bakelserna tillsammans med rabarberkompott eller rabarbersylt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök