Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marängpaj med blodapelsin kan förberedas fram till att man lagt fyllning i de förgräddade skalen. Ställ i kylen. Spritsa på maräng och grädda före servering.
Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl, florsocker och salt i en matberedare. Tillsätt äggula och vatten och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i åtta portionsformar, ca 12 cm i diameter. Ställ dem i kylen ca 30 min.
Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
Fyllning: Blanda apelsinsaft, socker, ägg och äggulor. Sjud på medelvärme under omrörning så att krämen tjocknar. Ta kastrullen åt sidan och rör ner majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och rör i smöret. Låt fyllningen kallna.
Maräng: Höj ugnsvärmen till 250°. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Vispa till en blank marängsmet. Vispa i citronsaften.
Fyll pajskalen med apelsinfyllning och spritsa över maräng- smeten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, tills marängen har fått färg. Passa noga, för marängen bränns lätt.