Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängöverbakad mango

Recept på marängöverbakad mango. Mangon ska inte tinas innan den läggs i formarna. Den hinner halvtina i ugnen och uppfattas nästan som en sorbet.

Marängöverbakad mangoMarängöverbakad mangoMarängöverbakad mango
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pktmango- fryst (250 g)
  • 2äggvitor
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 lvaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Fördela den frysta mangon i ugnssäkra portionsskålar. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en blank marängsmet.

  2. Skär glassen i 4 bitar. Lägg bitarna på mangon och bred marängsmeten över och runtom. Gratinera mitt i ugnen tills marängen fått fin färg.

  3. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?