Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasig maräng med vispgrädde, söt kolasås och syrliga lingon. Dekorativt bakverk med en härlig smakkombination. Bjud på en vacker marängkrans och imponera på gästerna!
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa socker, äggvitor, citronsaft och salt i ett varmt vattenbad. Vispa tills blandningen är cirka 55–60 grader. Ta av bunken från vattenbadet och fortsätt vispa med en elvisp tills marängen är kall.
Klicka upp smeten i en cirkel på ett bakplåtspapper. Strö över flagad mandel. Sätt in plåten mitt i ugnen i 3 minuter och sänk värmen till 100 grader. Grädda i 1–1 ½ timme. Marängen är färdig när botten släpper från bakplåtspapperet.
Servering: Vispa grädden. Fördela lingonsylten och grädden över marängkransen.
Ringla över kolasåsen. Strö över lingon och flagad mandel. Servera direkt!
Recept från Mitt kök