Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängkrans med lingon & kolasås

Frasig maräng med vispgrädde, söt kolasås och syrliga lingon. Dekorativt bakverk med en härlig smakkombination. Bjud på en vacker marängkrans och imponera på gästerna!

Marängkrans med lingon & kolasås
Marängkrans med lingon & kolasås
Marängkrans med lingon & kolasås
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dlströsocker
  • 3äggvitor
  • 1 tskcitronsaft
  • 1 krmsalt
  • 2 mskmandel- flagad

Garnering

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dllingonsylt
  • 45 mskkolasås
  • 0,5 dllingon
  • 2 mskmandel- flagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Vispa socker, äggvitor, citronsaft och salt i ett varmt vattenbad. Vispa tills blandningen är cirka 55–60 grader. Ta av bunken från vattenbadet och fortsätt vispa med en elvisp tills marängen är kall.

  3. Klicka upp smeten i en cirkel på ett bakplåtspapper. Strö över flagad mandel. Sätt in plåten mitt i ugnen i 3 minuter och sänk värmen till 100 grader. Grädda i 1–1 ½ timme. Marängen är färdig när botten släpper från bakplåtspapperet.

  4. Servering: Vispa grädden. Fördela lingonsylten och grädden över marängkransen.

  5. Ringla över kolasåsen. Strö över lingon och flagad mandel. Servera direkt!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök