Allt i denna dessert går att förbereda. Tips! Havtornscurd kan bytas ut mot köpt havtornsmarmelad. Det som blir över av curden smakar gott till nybakta scones. Förvara i kyl.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Allt i denna dessert går att förbereda. Tips! Havtornscurd kan bytas ut mot köpt havtornsmarmelad. Det som blir över av curden smakar gott till nybakta scones. Förvara i kyl.
Sätt ugnen på 100 grader.
Marängflarn: Vispa äggvitorna till en hård maräng med strösockret. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Sikta över hallonpulver. Sätt in plåten i mitten i ugnen och låt den torka i cirka 2 1⁄2 timme. Lossa marängen från papperet och bryt i oregelbundna bitar. Förvara i en tät burk med lock.
Hallonmousse: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp hallon och socker i en gryta. Passera hallonen genom en sil och låt purén koka upp i grytan. Krama ur och lös upp gelatinbladet i den varma purén. Låt svalna. Vispa grädden löst med vaniljsockret i en bunke. Blanda ner 1⁄3 av grädden i purén och rör om. Vänd ner purén i grädden till en mousse. Ställ i kylen i 3 timmar.
Havtornscurd: Koka havtorn i en kastrull med lite vatten tills bären går sönder, cirka 5 minuter. Passera purén genom en sil. Koka upp purén med socker och citronsaft. Tillsätt ägg och äggulor och vispa på låg värme till en tjock kräm. Den får inte koka. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i bitar till en blank curd. Skeda upp lite av curden i en spritspåse i plast. Förvara i kylen till serveringen.
Till servering: Forma ägg av moussen med en stor matsked och lägg på desserttallrikarna. Spritsa klickar av havtornscurd vid moussen. Lägg hallon och bitar av marängen vid sidan om. Sikta över hallonpulver.
Allt i denna dessert går att förbereda. Tips! Havtornscurd kan bytas ut mot köpt havtornsmarmelad. Det som blir över av curden smakar gott till nybakta scones. Förvara i kyl.
Recept från Mitt kök