Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Både maränger och chokladkräm kan förberedas i god tid. Lägg upp precis före servering.
Kräm: Koka upp grädden. Grovhacka chokladen och häll den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Låt stå i kyl ca 8 timmar. Vispa krämen fluffig med elvisp när det är dags för servering.
Maräng: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna fluffiga. Tillsätt socker lite i taget, tills smeten blir styv och glansig.
Klicka eller spritsa ut smeten till tio runda maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Marängerna är klara när de släpper från papperet.
Skölj och snoppa jordgubbarna. Lägg upp marängerna på fat och toppa med chokladkräm, jordgubbar och pistaschnötter. Garnera med citronmeliss.