Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maränger med mjölkchokladkräm och jordgubbar

Både maränger och chokladkräm kan förberedas i god tid. Lägg upp precis före servering.

Maränger med mjölkchokladkräm och jordgubbar
Maränger med mjölkchokladkräm och jordgubbar
Maränger med mjölkchokladkräm och jordgubbar

Maränger med mjölkchokladkräm och jordgubbar

  • 1 ljordgubbar
  • 0,5 dlpistaschnötter- hackade

Mjölkchokladkräm

  • 3 dlvispgrädde
  • 100 gmjölkchoklad

Maräng

  • 3äggvitor
  • 2 dlströsocker

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Kräm: Koka upp grädden. Grovhacka chokladen och häll den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Låt stå i kyl ca 8 timmar. Vispa krämen fluffig med elvisp när det är dags för servering.

  2. Maräng: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna fluffiga. Tillsätt socker lite i taget, tills smeten blir styv och glansig.

  3. Klicka eller spritsa ut smeten till tio runda maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Marängerna är klara när de släpper från papperet.

  4. Skölj och snoppa jordgubbarna. Lägg upp marängerna på fat och toppa med chokladkräm, jordgubbar och pistaschnötter. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?