Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde

Recept på marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde. En perfekt sommardessert. Tänk att få en alldeles egen jordgubbstårta till midsommar!

Marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde
Marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde
Marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde
Foto: Charlie Drevstam / Copyright belongs to Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4äggvitor
  • 2 dlströsocker

Rabarberkompott

  • 200 grabarber
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskvatten
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 tskcitron- pressad

Smörkräm

  • 50smör
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 4äggulor
  • 1 mskvaniljsocker

Garnering

  • 3 dlvispgrädde
  • jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitor och socker kraftigt till en glansig och luftig marängsmet. Fördela smeten i 12 högar på en plåt med bakplåtspapper. Släta till dem med en sked till ca 10 cm i diameter och gör en låg grop i varje maräng

  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt dem svalna något på plåten och lyft över dem på ett galler där de får kallna.

  3. Kompott: Skär rabarbern i mindre bitar. Koka dem med socker och vatten i en kastrull på medelhög värme ca 5 min, tills rabarbern har kokat sönder. Smaksätt med vaniljsocker och citronsaft och låt kallna.

  4. Smörkräm: Smält smöret i en kastrull och blanda i socker och grädde. Tillsätt äggulorna. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Låt krämen kallna i kallt vattenbad. Tillsätt vaniljsocker. Vänd ner  rabarberkompotten.

  5. Vispa grädden till garnering. Fyll marängbottnarna med rabarber-smörkräm och bre på grädden. Toppa med jordgubbar och en liten kvist citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?