Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sommartårtan nummer ett: jordgubbar och maräng. Lika enkel som god.
Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till fast skum, gärna med elvisp. Vispa i sockret, lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse när marängsmeten är riktigt fast.
Bred ut en del av marängsmeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Toppa med resten av marängsmeten till en kant.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt marängformen stå kvar i avstängd ugn tills den är torr och släpper från papperet. Förvara torrt till servering.
Vid servering: Snoppa och mosa jordgubbarna med florsockret. Vispa grädden med strösockret. Blanda i vaniljsocker och mosade jordgubbar. Fyll marängformen med jordgubbsgrädden. Garnera med jordgubbar och mynta.