Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängbädd med jordgubbsgrädde

Sommartårtan nummer ett: jordgubbar och maräng. Lika enkel som god.

Marängbädd med jordgubbsgrädde
Marängbädd med jordgubbsgrädde
Marängbädd med jordgubbsgrädde
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4äggvitor
  • 3 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskvitvinsvinäger
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- majsstärkelse

Fyllning

  • 6jordgubbar
  • 1 mskflorsocker
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 mskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • 1 ljordgubbar
  • 1 nypamyntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till fast skum, gärna med elvisp. Vispa i sockret, lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse när marängsmeten är riktigt fast.

  2. Bred ut en del av marängsmeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Toppa med resten av marängsmeten till en kant.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt marängformen stå kvar i avstängd ugn tills den är torr och släpper från papperet. Förvara torrt till servering.

  4. Vid servering: Snoppa och mosa jordgubbarna med florsockret. Vispa grädden med strösockret. Blanda i vaniljsocker och mosade jordgubbar. Fyll marängformen med jordgubbsgrädden. Garnera med jordgubbar och mynta.

Vad tyckte du om receptet?