Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söta små pavlovor som fylls med citruskräm och får utseendet av ägg.
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en blank, tjock marängsmet.
Klicka ut marängsmeten i rundlar, ca 10 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje maräng med baksidan av en sked.
Grädda marängerna mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnsvärmen, sätt luckan på glänt och låt marängerna stå kvar i ugnen ca 1 timme men gärna över natten.
Fyllning 1: Blanda juice och hushållsfärg i en kastrull. Vispa ihop majsstärkelse och vatten och vispa ner det i juicen.
Koka upp juiceblandningen under omrörning tills den tjocknar. Vispa ner sockret.
Häll krämen i en skål. Täck den med plastfolie direkt på krämen och ställ i kylen ca 1 timme.
Pudra marängernas fördjupningar med florsocker. Lägg en matsked yoghurt i varje fördjupning och toppa med den gula krämen. Servera marängäggen genast.