Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängägg

Söta små pavlovor som fylls med citruskräm och får utseendet av ägg.

MarängäggMarängäggMarängägg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 1,75 dlströsocker

Fyllning 1

  • 1,5 dljuice- t ex apelsin eller passionsfrukt
  • hushållsfärg- gul
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2 mskvatten
  • 2 tskströsocker

Fyllning 2

  • 2 mskflorsocker
  • 10 mskyoghurt- turkisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en blank, tjock marängsmet.

  2. Klicka ut marängsmeten i rundlar, ca 10 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje maräng med baksidan av en sked.

  3.  Grädda marängerna mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnsvärmen, sätt luckan på glänt och låt marängerna stå kvar i ugnen ca 1 timme men gärna över natten.

  4. Fyllning 1: Blanda juice och hushållsfärg i en kastrull. Vispa ihop majsstärkelse och vatten och vispa ner det i juicen.

  5. Koka upp juiceblandningen under omrörning tills den tjocknar. Vispa ner sockret.

  6. Häll krämen i en skål. Täck den med plastfolie direkt på krämen och ställ i kylen ca 1 timme.

  7. Pudra marängernas fördjupningar med florsocker. Lägg en matsked yoghurt i varje fördjupning och toppa med den gula krämen. Servera marängäggen genast.

Vad tyckte du om receptet?