Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maräng- och youghurtswirl med tranbärssås

Recept på efterrätt med maräng och tranbärssås. Tranbär innehåller mycket pektin, därför stelnar såsen efter kokning. Späd med lite vatten om den blir för tjock.

Maräng- och youghurtswirl med tranbärssås
Maräng- och youghurtswirl med tranbärssås
Maräng- och youghurtswirl med tranbärssås
Foto: Charlie Drevstam

Maräng- och youghurtswirl med tranbärssås

  • 4 dlturkisk yoghurt
  • 2 mskflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 12maränger

Tranbärssås

  • 225 gtranbär- eller lingon, frysta
  • 1,25 dlströsocker
  • 0,5 dlapelsin- pressad
  • 0,5 dlrött portvin
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka på låg värme tills den tjocknat något, ca 10 min. Låt kallna i kylen.

  2. Blanda yoghurt med flor- och vaniljsocker. Bryt sönder marängerna grovt.

  3. Varva yoghurt med maränger och tranbärssås i glas. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?