Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tårta av seg chokladig maräng med grädde och midsommarens godaste bär blir bästa avslutningen på en härlig midsommarbuffé.
Täck en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 125º.
Häll äggvitorna i en stor bunke och vispa dem till ett hårt skum, använd elvisp. Tillsätt hälften av sockret, vispa till hårt skum, ca 1 minut. Vispa i resten av sockret, ca 3 msk i taget, vispa ca 1 minut varje gång.
Ringla chokladsåsen över marängsmeten. Skeda upp marängsmeten på bakplåtspapperet på plåten till en botten.
Bred ut med en bredbladig kniv, eller så kallad ”lilleman”. Sätt marängen i nedre delen av ugnen och sänk temperaturen till 100º.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter, stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
Vispa grädden. Toppa med grädden och jordgubbar. Sikta över florsocker.
Garnera gärna med blad från ekologiskt odlade jordgubbar.
Recept från Mitt kök