Tips! Dekorera med blommor och blad från en ekologisk jordgubbsplanta.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbstårta är en omtyckt klassiker. Använd fler jordgubbar till garnering om du vill. Pudra lite florsocker över.
Lägg cream cheese i en bunke och rör den slät tillsammans med siktat florsocker. Tillsätt grädden i omgångar och vispa ihop till en kräm.
Lägg lemon curd i en liten bunke och rör den slät med elvisp. Vänd försiktigt ner lemon curden i krämen, till exempel med hjälp av en slickepott.
Marängbotten: Resultatet blir bäst om du gör 1 botten i taget. Vill du göra 3 bottnar på en gång, kan du tredubbla receptet och grädda 3 bottnar i ugnen samtidigt. Låt bottnarna byta plats med varandra i ugnen då och då, så att de gräddas jämt.
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till fast skum, använd elvisp. Tillsätt hälften av sockret och vispa till fast maräng. Tillsätt resten av sockret, cirka 2 msk i taget medan du fortsätter vispa till en blank och styv maräng.
Rita en cirkel på bakplåtspappersark, 22 centimeter i diameter. Bred ut marängsmeten inom cirkelns ramar.
Sätt plåten i nedre delen av ugnen och grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängbotten kallna i ugnen.
Lägg ihop marängbottnar med krämen och jordgubbar. Garnera med blommorna och sikta över lite florsocker.
Tips! Dekorera med blommor och blad från en ekologisk jordgubbsplanta.
Recept från Mitt kök