Mapo tofu med salladslök och skogschampinjoner
Tofun ger rätten balans – en naturell och silkeslen textur som låter den smakrika såsen få komma till sin rätt. Kött förekommer oftast, men bara i liten mängd, mer som en krydda. Här har jag bytt ut färs mot finhackade skogschampinjoner som också tillför djup och umami till rätten, se bara till att den får tillräckligt med fett och tid i pannan för att få stekyta. Undvik helst att använda silkesmjuk eller extra hård tofu.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Ingredienser
Tänk på:- När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
- Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
Vad tyckte du om receptet?
Kökstipset: Riset är otroligt viktigt vid en kinesisk måltid. Bra resultat får man med riskokare, då blir riset perfekt och behöver inte passas. Lagar du många rätter är det skönt att ha ett moment mindre att tänka på.
Andra populära recept inom Huvudrätter - varmrätter & Kinesiskt