Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här kommer inspirationen från den turkiska kakan revani som man dränker i en sockerlag med smak av citrus. Vi har dragit ner lite på sockerlagen och även tillsatt mandel. Ljuvligt god och saftig kaka.
Sockerlag: Koka upp strösocker och vatten i en kastrull och låt sockerlagen sjuda i ca 20 min tills den tjocknar något. Tillsätt citron- och apelsinsaft. Låt lagen svalna.
Mannagrynskaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner yoghurt, olivolja och apelsin- och citronskal. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min, känn med en provsticka om kakan är färdiggräddad. Täck kakan med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg.
Skär kakan i ett diagonalt mönster. Ringla över sockerlagen. Strö över kokos. Låt kakan kallna i minst 1 timme innan servering.