Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mannagrynsdessert med aprikoser, rostade mandlar och fruktsås

Använd alltid nystött kardemumma, då smakar den som mest. En riktig nostalgidessert!

Sophie Berlin
Mannagrynsdessert med aprikoser, rostade mandlar och fruktsås
Mannagrynsdessert med aprikoser, rostade mandlar och fruktsås
Mannagrynsdessert med aprikoser, rostade mandlar och fruktsås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 dlmjölk
  • 1 krmsalt
  • 2 mskströsocker
  • 0,51 tskkardemumma- nystött
  • 4 mskmannagryn
  • 1 dlyoghurt- turkisk eller grekisk
  • 0,5 dlsötmandel
  • 0,5 dlaprikoser- torkade

Tillbehör

  • 3 dlfruktsoppa- (Ekströms)
  • 1 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, salt, socker och kardemumma i en kastrull. Vispa ner grynen. Låt gröten koka ihop ca 4 min på svag värme. Rör ordentligt under tiden.

  2. Rosta mandlarna i torr stekpanna, hacka dem grovt.

  3. Vispa ner hälften av yoghurten i gröten. Hacka aprikoserna och blanda ner hälften av mandlarna och aprikoserna i gröten. Ställ in i kylen. Låt kallna.

  4. Blanda fruktsoppa och citronsaft. Rör ner resten av yoghurten i gröten. Servera med rostade hackade mandlar och aprikoser på toppen.

Vad tyckte du om receptet?