Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Använd alltid nystött kardemumma, då smakar den som mest. En riktig nostalgidessert!
Koka upp mjölk, salt, socker och kardemumma i en kastrull. Vispa ner grynen. Låt gröten koka ihop ca 4 min på svag värme. Rör ordentligt under tiden.
Rosta mandlarna i torr stekpanna, hacka dem grovt.
Vispa ner hälften av yoghurten i gröten. Hacka aprikoserna och blanda ner hälften av mandlarna och aprikoserna i gröten. Ställ in i kylen. Låt kallna.
Blanda fruktsoppa och citronsaft. Rör ner resten av yoghurten i gröten. Servera med rostade hackade mandlar och aprikoser på toppen.