Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mangoyoghurtglass med gurkmeja, morot och svartpeppar  

Mangoyoghurtglass med gurkmeja, morot och svartpeppar  får en smakskjuts av gurkmeja och svartpeppar.

Mangoyoghurtglass med gurkmeja, morot och svartpeppar  
Mangoyoghurtglass med gurkmeja, morot och svartpeppar  
Mangoyoghurtglass med gurkmeja, morot och svartpeppar  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gmango- fryst
  • 1gelatinblad
  • 3,25 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 40 gglykos- (ca 3 msk)
  • 1,5 tskgurkmeja- mald
  • 2 dlmorotsjuice
  • 3,5 dlyoghurt- grekisk (10  %)
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • mango
  • pithaya
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tina mangon och mixa den till en slät puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp socker, vatten, glykos och gurkmeja till en sockerlag. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt svalna något.

  3. Rör ner mangopuré och morotsjuice i lagen. Vispa i yoghurten och krydda med peppar. Kyl ner i ett iskallt vattenbad.

  4. Frys glassen i glassmaskin tills den är fast och krämig. Sätt in glassen i frysen ca 1 timme före servering.

  5. Kärna ur och skär mangon i klyftor. Skär pithayan i skivor och stansa ut stjärnor. Lägg glass och frukt på tallrikar och strö över peppar.

Vad tyckte du om receptet?