Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mangoyoghurtglass med gurkmeja, morot och svartpeppar får en smakskjuts av gurkmeja och svartpeppar.
Tina mangon och mixa den till en slät puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp socker, vatten, glykos och gurkmeja till en sockerlag. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt svalna något.
Rör ner mangopuré och morotsjuice i lagen. Vispa i yoghurten och krydda med peppar. Kyl ner i ett iskallt vattenbad.
Frys glassen i glassmaskin tills den är fast och krämig. Sätt in glassen i frysen ca 1 timme före servering.
Kärna ur och skär mangon i klyftor. Skär pithayan i skivor och stansa ut stjärnor. Lägg glass och frukt på tallrikar och strö över peppar.