Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mangoterrin med myntayoghurt

Om mangon är omogen kan den läggas i ett soligt fönster 2-3 dagar så mognar den. Eller använd fryst mango, som inte behöver tinas innan den  läggs i sockret.

Mangoterrin med  myntayoghurt
Mangoterrin med  myntayoghurt
Mangoterrin med  myntayoghurt

Ingredienser

  • 3magnor- väl mogna à 300 g (ca 500 g fruktkött)
  • 2gelatinblad
  • 1 dlströsocker
  • 2 msklime- pressad

Myntayoghurt

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 mskflorsocker
  • 4 mskmynta- hackad

Garnering

  • 6drömmar- (småkakor)
  • 12myntakvistar

Gör så här

  1. Skala och skär mangon i stora tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Smält socker och limesaft i en stekpanna tills sockret är gyllenbrunt. Lägg i mangobitarna och låt koka 1-2 min.

  3. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i stekpannan. Häll fruktblandningen i en liten plastklädd form, ca 1 liter. Låt stelna i kylen ca 3 timmar. Ställ terrinen i frysen ca 1 timme så att den blir halvfryst.

  4. Blanda ingredienserna till myntayoghurten.

  5. Skär terrinen i skivor och servera med myntayoghurt. Garnera med krossade kakor och myntakvistar.

Vad tyckte du om receptet?