Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mangotartelett med kokosmaräng

Det blir marängsmet över, men det är svårt att göra mindre sats. Marängsmeten går bra att frysa. Den kan sparas i frysen 3 månader. Kokosessens finns att köpa på essencefabriken.se.

Mangotartelett  med kokosmaräng
Mangotartelett  med kokosmaräng
Mangotartelett  med kokosmaräng

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 dlströsocker
  • 100 gsmör
  • 2 krmbakpulver
  • 1äggula

Mangokräm

  • 125 gmango- fryst
  • 4 mskströsocker
  • 1gelatinblad
  • 1äggula
  • 1ägg
  • 2 tskcitron- pressad
  • 50 gsmör

Italiensk maräng

  • 3äggvitor
  • 2,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 1 krmkokosessens

garnering

  • kokosflingor- rostade
  • evröda vinbär
  • evminikokosnötter

Gör så här

  1. Tarteletter: Hacka ihop mjöl, socker, smör och bakpulver, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.  Låt degen vila i kylskåpet ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla eller tryck ut degen i tartelettformar, ca 9 cm i diameter. Nagga dem i bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna och får kallna.

  3. Mangokräm: Tina och mixa mango och 1 msk socker med mixerstav. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  4. Blanda mangopurén med äggula, ägg, citronsaft och 3 msk socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och rör i gelatinblad och smör. Låt krämen kallna.

  5. Italiensk maräng: Vispa äggvitorna till fast skum. Koka socker och vatten till 121°. Häll den heta lagen i  äggvitorna under ständig vispning. Vispa marängsmeten tills den är riktigt fast och blank. Fyll den i en spritspåse med slät tyll.

  6. Fördela mangokrämen i pajskalen. Spritsa på marängsmeten i små toppar. Bränn marängtopparna med brännare.

  7. Garnera tarteletterna med

    rostade kokosflingor och eventuellt röda vinbär och mini-

    kokosnötter.

Vad tyckte du om receptet?