Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det blir marängsmet över, men det är svårt att göra mindre sats. Marängsmeten går bra att frysa. Den kan sparas i frysen 3 månader. Kokosessens finns att köpa på essencefabriken.se.
Tarteletter: Hacka ihop mjöl, socker, smör och bakpulver, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Kavla eller tryck ut degen i tartelettformar, ca 9 cm i diameter. Nagga dem i bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna och får kallna.
Mangokräm: Tina och mixa mango och 1 msk socker med mixerstav. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Blanda mangopurén med äggula, ägg, citronsaft och 3 msk socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och rör i gelatinblad och smör. Låt krämen kallna.
Italiensk maräng: Vispa äggvitorna till fast skum. Koka socker och vatten till 121°. Häll den heta lagen i äggvitorna under ständig vispning. Vispa marängsmeten tills den är riktigt fast och blank. Fyll den i en spritspåse med slät tyll.
Fördela mangokrämen i pajskalen. Spritsa på marängsmeten i små toppar. Bränn marängtopparna med brännare.
Garnera tarteletterna med
rostade kokosflingor och eventuellt röda vinbär och mini-
kokosnötter.