Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En frisk och god tårta som uppskattas av många.
Byt ut vetemjölet i tårtbottnen mot samma mängd fin glutenfri mix samt 1 tsk fiberhusk. Baka anslagen enligt ett grundrecept.
Koka upp grädden med sockret. Tillsätt majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten och låt koka upp. Ta kastrullen åt sidan och blanda i mangopurén. Låt krämen kallna. Lägg ihop tårtbottnarna med kräm emellan, runt om och ovanpå.
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Färga lagen gul med hushållsfärg. Låt stå tills gelén blivit trögflytande som äggvita.
Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Knäck kokosnöten och hyvla tunna remsor av kokosen med en potatisskalare. Fördela mangon på tårtan och skeda över gelén. Tryck fast kokosremsor runt om tårtan. Ställ kallt till servering.
Strö över citronmelissblad och hyvlad kokos, servera.