Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mangomargarita

Mangomargarita blir extra god med lime, salt och socker.

Mangomargarita
Mangomargarita
Mangomargarita
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2lime
  • 1 tskflingsalt
  • 1 tskströsocker
  • 225 gmango- fryst, i tärningar
  • 1 mskagavesirap- eller vanlig ljus sirap
  • 0,5 dltequila
  • 2 mskCointreau- eller triple sec

Gör så här

  1. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda salt, socker och limeskal.

  2. Fukta glaset med lite limesaft och doppa i socker- och saltblandningen så att glaset får en saltkant.

  3. Lägg den frysta mangon i en mixer, häll i övriga ingredienser. Mixa till en slät puré. Tillsätt eventuellt vatten så drinken får lagom krämig konsistens.

  4. Häll upp och toppa med lime- och saltsockerblandningen.

Vad tyckte du om receptet?