Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mangoldsallad med pancetta, persikor och parmesan

Mangoldsallad med pancetta, persikor och parmesan är både salt och söt. Sältan från pancettan i kombination med sötman från persikorna lyfter denna goda sallad på färska bönor och mangold.

Mangoldsallad med pancetta, persikor och parmesanMangoldsallad med pancetta, persikor och parmesanMangoldsallad med pancetta, persikor och parmesan
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4persikor
  • 1 msksmör- + 50 g
  • 150 gbönor- t ex vaxbönor eller gröna bönor
  • 0,5 dlpinjenötter
  • 150 gpancetta
  • 200 gmangold
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gparmesan- riven
  • 0,5 tskcitronskal- rivet
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Stek dem gyllene i 1 msk smör 2–3 min på varje sida, så att de mjuknar något.

  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten och förväll bönorna ca 2 min. Häll av och skölj i kallt vatten.

  3. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna. Tärna pancettan. Stek den knaprig i en het stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Ansa mangolden och skär stjälkarna i strimlor och bladen i grova bitar. Blanda strimlorna med vinäger och salt.

  5. Bryn 50 g smör och vänd ner mangoldstjälkar och -blad.

  6. Lägg mangold, bönor, persikor och pancetta på ett fat. Toppa med pinjenötter, parmesan och citronskal. Avsluta med flingsalt. och peppar.

Vad tyckte du om receptet?