Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mangoldsallad med pancetta, persikor och parmesan är både salt och söt. Sältan från pancettan i kombination med sötman från persikorna lyfter denna goda sallad på färska bönor och mangold.
Halvera, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Stek dem gyllene i 1 msk smör 2–3 min på varje sida, så att de mjuknar något.
Koka upp en kastrull med saltat vatten och förväll bönorna ca 2 min. Häll av och skölj i kallt vatten.
Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna. Tärna pancettan. Stek den knaprig i en het stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.
Ansa mangolden och skär stjälkarna i strimlor och bladen i grova bitar. Blanda strimlorna med vinäger och salt.
Bryn 50 g smör och vänd ner mangoldstjälkar och -blad.
Lägg mangold, bönor, persikor och pancetta på ett fat. Toppa med pinjenötter, parmesan och citronskal. Avsluta med flingsalt. och peppar.