Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mangoldpasta

15 min 

Mangold är både gott och nyttigt. Här blandar vi den med pumpakärnor som innehåller mycket fleromättat fett till en enkel pastasås.

Mangoldpasta
Mangoldpasta
Mangoldpasta

Ingredienser

  • 400 gfullkornspasta
  • 200 gmangold- eller spenat, färsk eller fryst
  • 0,5röd spansk peppar
  • 2 dlpumpakärnor
  • 1 tärningörtbuljong
  • 1 mskolivolja
  • 0,5citron- pressad saft
  • 30 gparmesan

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Mixa mangold, urkärnad pepparfrukt, pumpakärnor och örtbuljongtärning. Fräs blandningen i olivolja. Tillsätt citronsaften.

  3. Rör ihop pastan med man-goldfräset. Hyvla eller riv parmesanost över och servera genast. Ca 555 kcal per portion: 20 g fett • 22 g protein • 72 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?