Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mangold med chili och vitlök

Mangold med chili och vitlök är kryddigt och gott. Serveras som ensamrätt eller som tillbehör till grillad kyckling. Kamutvete är en gammal vetesort som först odlades i Egypten.

Mangold med chili och vitlök
Mangold med chili och vitlök
Mangold med chili och vitlök
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dlkamutvete- med kort koktid, t ex Frebaco
  • 500 gmangold- gärna i olika färger
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlcashewnötter
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Koka kamutvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.

  2. Skölj mangolden väl. Skär stjälkarna i 3–4 cm långa bitar och bladen i breda strimlor.

  3. Fräs stjälkarna i olja ca 5 min. Lägg på ett lock så de ångas 1–2 min. Riktigt späd mangold behöver inte ångas.

  4. Kärna ur chilin och ta bort mellanväggar och fäste. Hacka chilin. Skala och hacka vitlöken. Blanda ner mangoldblad, chili, vitlök och cashewnötter i stekpannan. Krydda med salt. Fortsätt steka 2–3 min. Vänd runt några gånger under tiden.

  5. Blanda ner kamutvetet och servera.

Vad tyckte du om receptet?