Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mangokola med pistasch, citronskal och flingsalt

Mangokola är en kola åt det ­fräschare hållet som blir perfekt ihop med de krispiga pistaschnötterna. Ta det till nästa nivå med lite salt på toppen!

Mangokola med pistasch, citronskal och flingsalt
Mangokola med pistasch, citronskal och flingsalt
Mangokola med pistasch, citronskal och flingsalt
Mangokola med pistasch, citronskal och flingsalt. Foto: Charlie Bennett

Ingredienser

  • 40 gsmör
  • 2 dlvispgrädde
  • 1,5 dlmangopuré
  • 2 mskcitron- pressad
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlglykossirap
  • 1 dlpistaschnötter- hackade
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 1 krmflingsalt

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, mangopuré, citronsaft, socker och glykossirap. Koka på medeltemperatur till 123°, rör om 

    i botten med jämna mellanrum så att det inte bränner. 

  2. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20 × 20 cm. Häll i kolasmeten

    och toppa med pistaschnötter, citronskal och flingsalt. Låt stelna i rums­temperatur i ca 4 tim. Skär kolan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Påskrulltårta med marsipan