Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mango-tarte tatin med lime och mörk rom

Mango-tarte tatin med lime och mörk romMango-tarte tatin med lime och mörk romMango-tarte tatin med lime och mörk rom
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 pktsmördeg
  • 12 burkarmango- konserverade med spad
  • 1lime
  • 2 mskrom
  • 1 dlsocker
  • 100 gsmör
  • 1ägg- uppvispat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Häll ut 3/4 dl av mangons egen vätska i en stekpanna/kastrull tillsammans med rom, saft från lime och smör. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter.

  3. Fördela under tiden en botten av smördegen i 4 små formar eller en större. Nagga kanter och botten med en gaffel.

  4. Pensla skalet med lite ägg. Förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.

  5. Häll mangon i vätskan och blanda runt. Lägg blandningen i det gräddade skalet. Täck den med smördeg så att den blir inbakad.

  6. Pensla med ägg. Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills degen börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök