Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll ut 3/4 dl av mangons egen vätska i en stekpanna/kastrull tillsammans med rom, saft från lime och smör. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter.
Fördela under tiden en botten av smördegen i 4 små formar eller en större. Nagga kanter och botten med en gaffel.
Pensla skalet med lite ägg. Förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.
Häll mangon i vätskan och blanda runt. Lägg blandningen i det gräddade skalet. Täck den med smördeg så att den blir inbakad.
Pensla med ägg. Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills degen börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter.
Recept från Mitt kök