Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mango- och tesherbet

Sherbet är en sorbet som man tillsatt mjölk eller någon annan mejeriprodukt i.

Mango- och tesherbetMango- och tesherbetMango- och tesherbet

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 300 gmango- fryst
  • 1lime- finrivet skal och saft
  • 1gelatinblad
  • 250 gkesella vanilj- (1 burk)
  • 30 mskglykos- eller flytande honung
  • 1 tskteblad- earl grey

Gör så här

  1. Tina och mixa mangon till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp socker, vatten, glykos eller honung och teblad. Ta kastrullen från värmen och tillsätt limeskal och limesaft. Sila. Lyft upp gelatinet och smält det i den varma lagen. Låt lagen kallna.

  3. Blanda lagen med mangopuré och kesella. Kör smeten i en glassmaskin. Lägg sherbeten i en form och ställ in den i frysen 1 timme.

  4. Servera i strutar.

Vad tyckte du om receptet?