Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fruktpuré utgör basen i större delen av Riccardos glassorter. En enkel och snabb genväg till fruktpuré är att köpa osötad fruktpuré från barnmatshyllan.
Vispa socker och äggulor poröst. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull. Tillsätt mjölk och grädde. 2. Koka upp mjölkblandningen och häll den över äggulepöset. Värm under omrörning till 85°.
Ta kastrullen från värmen och låt blandningen stå ca 2 timmar. Sila den genom en finmaskig sil och frys i glassmaskin ca 20 min tillsammans med citronsaft och hälften av mangopurén.
Tillsätt resten av mangopurén. Frys glassen ytterligare ca 10 min, tills den fått en fin, krämig glasskonsistens. Servera glassen med maränger.