Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fantastiskt god cheesecake, innehållande mango, lime och vanilj.
Sätt ugnen på 125 grader. Krossa kexen. Smält smöret och rör ner det i kexen. Tryck ut i botten på en springform cirka 20 centimeter i diameter.
Finriv skalet på en limefrukt och pressa saften ur alla tre. Skala och skär loss fruktköttet från mangon.
Mixa färskost och florsocker i en matberedare. Tillsätt limesskal och saft, mango och exotisk juice. Mixa till en slät kräm. Rör till sist ner vanilia och ägg. Häll fyllningen i formen. Grädda den nederst i ugnen, 125 grader, i cirka 60 minuter tills fyllningen stelnat. Låt den kallna.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Värm en deciliter av juicen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i juicen. Tillsätt resten av juicen och låt den svalna. Häll försiktigt ovanpå cheesecaken och ställ den i kylen någon timme tills den stelnat.
Recept från Mitt kök