Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mango- & limecheesecake med mangogelé

En fantastiskt god cheesecake, innehållande mango, lime och vanilj.

Mango- & limecheesecake med mangogelé
Mango- & limecheesecake med mangogelé
Mango- & limecheesecake med mangogelé
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Botten

  • 8digestivekex
  • 50 gsmör

Fyllning

  • 3lime
  • 3 mskexotisk juice- koncentrerad
  • 1mango
  • 400 gfärskost
  • 1 dlflorsocker
  • 1 tskvanilia- eller vaniljsocker
  • 2ägg

Garnering

  • 4gelatinblad
  • 4 dlmangojuice- stark

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Krossa kexen. Smält smöret och rör ner det i kexen. Tryck ut i botten på en springform cirka 20 centimeter i diameter.

  2. Finriv skalet på en limefrukt och pressa saften ur alla tre. Skala och skär loss fruktköttet från mangon.

  3. Mixa färskost och florsocker i en matberedare. Tillsätt limesskal och saft, mango och exotisk juice. Mixa till en slät kräm. Rör till sist ner vanilia och ägg. Häll fyllningen i formen. Grädda den nederst i ugnen, 125 grader, i cirka 60 minuter tills fyllningen stelnat. Låt den kallna.

  4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Värm en deciliter av juicen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i juicen. Tillsätt resten av juicen och låt den svalna. Häll försiktigt ovanpå cheesecaken och ställ den i kylen någon timme tills den stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök