Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mango- och vinbärssmulpaj med kokos

Enkel och god paj med mango och vinbär. En riktig sommardröm!

Mango- och vinbärssmulpaj med kokos
Mango- och vinbärssmulpaj med kokos
Mango- och vinbärssmulpaj med kokos
Foto: Thomas Carlén

Smuldeg

  • 2 dlkokosflingor
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 100 gsmör
  • 0,5 dlkokosgrädde

Fyllning

  • 250 gmango- i tärningar
  • 150 gröda vinbär
  • 1,5 mskpotatismjöl
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • mynta

Till servering

  • vaniljsås- blandad med vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda samman kokosflingor, vetemjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och kokos- grädde och nyp samman till smulor.

  3. Lägg mango och repade vinbär i en smord pajform, cirka 22 cm i diameter. Blanda samman potatismjöl och strö- och vaniljsocker. Strö över frukt och bär. Fördela kokosmulorna ovanpå och grädda pajen i mitten av ugnen

    i cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?