Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandu – koreanska dumplings med kimchi och pulled pork

Mandu – koreanska dumplings med kimchi och pulled pork är både mjuka och lätt frasiga. Fyllningen till dessa dumplings är av ljust kött – fläsk eller kyckling. Köttet är blandat med kimchi och rostad sesamolja. Mandu kan ångas, stekas eller friteras.

Mandu – koreanska dumplings med kimchi och pulled pork
Mandu – koreanska dumplings med kimchi och pulled pork
Mandu – koreanska dumplings med kimchi och pulled pork
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 30wontondegplattor- eller dumplingdegplattor

Fyllning

  • 300 gpulled pork- eller pulled kyckling
  • 100 gkimchi
  • 2salladslökar
  • 1 mskingefära- riven
  • 1 msksesamolja- rostad
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskvatten

Dippsås

  • 3 msksoja- ljus
  • 1 mskrisvinäger
  • 0,5 tskchiliflakes

Gör så här

  1. Skölj och torka av köttet om det ligger i BBQ-sås. Värm upp det, då blir det enklare att dra isär det med en gaffel, och skär det i mindre bitar. Hacka kimchin. Ansa och strimla salladslöken. Blanda ingredienserna till fyllningen med sesamolja. Spara lite av salladslöken till servering.

  2. Fyll degarken med 1 msk fyllning vardera. Fukta kanten med lite vatten och pressa ihop kanterna till halvmånar eller trekanter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som pudrats med vetemjöl så att de inte klibbar fast på underlaget. Ställ dem kallt eller frys in dem styckvis.

  3. Bryn mandun i olja på ena sidan i en stekpanna. Häll på vatten och lägg på ett lock. Ångkoka ca 5 min.

  4. Dippsås: Blanda ihop ingredienserna.

  5. Strö den sparade salladslöken över mandun. Servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?