Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gemensamt för alla platta tårtor är att de inte ser så mycket ut för världen, men är förödande goda.
Bottnarna: Rita 2 rundlar på ett bakplåtspapper, cirka 21 centimeter i diameter. Smörj rundlarna. Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla, skala och mixa mandeln fint eller mal den i en mandelkvarn. Blanda mandel och socker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i blandningen. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt dem svalna något innan de lossas försiktigt. Låt dem kallna på galler. Frys in bottnarna eller förvara dem i kylen 2–3 dagar.
Fyllningen: Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning till en tjock kräm. Ta kastrullen från värmen och klicka i smöret under omrörning. Låt krämen kallna och förvara den i kylen. När krämen förvaras i kylen stelnar den ytterligare. Ta fram krämen i god tid innan tårtan ska läggas ihop.
Ihopläggningen: Lägg ihop tårtan i god tid så att den får safta till sig. Bred hälften av krämen som fyllning och resten ovanpå. Strö över rostade mandelspån. Tårtan går också bra att frysa med fyllning
Recept från Mitt kök