Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandeltårta till påsk

Recept på mandeltårta med citronsmörkräm. Snygg och supergod påsktårta.

Mandeltårta till påskMandeltårta till påskMandeltårta till påsk
Recept på mandeltårta med citronsmörkräm. Så god till påsk!

Ingredienser

  • 175 gsötmandel
  • 3äggvitor
  • 2 dlströsocker

Smörkräm

  • 3äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlvispgrädde- + 1,5 dl
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1citron- rivet skal
  • hushållsfärg- gul eventuellt
  • 150 gsmör- rumsvarmt

Garnering

  • 15sötmandlar
  • 25 gvit choklad
  • chokladgodisägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Ta undan 15 mandlar till garnering. Finhacka resten, gärna i matberedare. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under kraftig vispning. Vänd ner i mandeln.

  2. Bred ut smeten i fyra rundlar, ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Dra bort papprena och låt bottnarna kallna plant.

  3. Citronsmörkräm: Blanda äggulor, socker, 1/2 dl grädde och citronsaft i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret i små klickar. Tillsätt citronskalet. Låt krämen kallna.

  4. Vispa 1 1/2 dl grädde och blanda med citronkrämen. Färga eventuellt krämen med lite gul hushållsfärg. Lägg ihop bottnarna med kräm emellan och ovanpå.

  5. Skålla, skala och rosta mandeln i en torr, het stekpanna. Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa mandeln i chokladen och låt stelna.

  6. Garnera tårtan med mandlar och chokladgodisägg.

Vad tyckte du om receptet?