Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mandeltårta med citronsmörkräm. Snygg och supergod påsktårta.
Sätt ugnen på 150 grader. Ta undan 15 mandlar till garnering. Finhacka resten, gärna i matberedare. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under kraftig vispning. Vänd ner i mandeln.
Bred ut smeten i fyra rundlar, ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Dra bort papprena och låt bottnarna kallna plant.
Citronsmörkräm: Blanda äggulor, socker, 1/2 dl grädde och citronsaft i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret i små klickar. Tillsätt citronskalet. Låt krämen kallna.
Vispa 1 1/2 dl grädde och blanda med citronkrämen. Färga eventuellt krämen med lite gul hushållsfärg. Lägg ihop bottnarna med kräm emellan och ovanpå.
Skålla, skala och rosta mandeln i en torr, het stekpanna. Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa mandeln i chokladen och låt stelna.
Garnera tårtan med mandlar och chokladgodisägg.