Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandeltårta med chokladkräm

Det här är verkligen en perfekt tårta om man blir många eftersom den med fördel kan frysas.

Mandeltårta med chokladkräm
Mandeltårta med chokladkräm
Mandeltårta med chokladkräm
Ove Lindfors

Bottnar

  • 400 gmandelmassa
  • 4 stäggvitor

Chokladkräm

  • 4 stäggulor
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 100 gmörk choklad
  • 100 gsmör- kallt

Garnering

  • 25 gmandelspån
  • björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Rita en rundel, cirka 25 centimeter i diameter, på varje papper. Pensla rundlarna med smält smör och pudra med mjöl.

  2. Riv mandelmassan grovt, det går lättast om den är kylskåpskall. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i mandelmassan.

  3. 12-15 minuter. Om du har varmluftsugn kan båda bottnarna gräddas samtidigt. Låt bottnarna kallna på pappret innan de lossas.

  4. Blanda äggulor, grädde och socker i en liten kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknat, den får inte koka. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och rör ner dem i den heta krämen. Vispa i smöret i små klickar. Låt krämen kallna och förvara den i kylen så stelnar den ytterligare.

  5. Bred krämen mellan bottnarna. Rosta mandelspånen i en torr och het panna och strö dem över tårtan.

  6. Tårtan kan med fördel frysas, den tinar på cirka 30 minuter. Lägg annars ihop tårtbottnar och fyllning i god tid före servering. Garnera tårtan med björnbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök