Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mandelstjärnor. Lägg degen i kylen mellan kavlingarna så blir den mer lättkavlad.
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn om du inte har mandelmjöl. Riv bittermandeln.
Blanda snabbt ihop mandelmjöl, bittermandel, mjöl, vaniljsocker, socker, smör och ägg i en matberedare.
Ta upp degen och tillsätt eventuellt mer mjöl. Dela degen i två bitar. Lägg degarna i var sin plastpåse och låt vila ca 8 timmar i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut varje degbit på mjölad arbetsbänk till en tunn platta. Stansa ut stjärnor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggula och strö på pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 min. Låt kallna på galler.
Foto: Per Ranung
dessert-jul