Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelstekt högrev med gräddkokta svartrötter

En indian pale ale (IPA) kan jämföras med ett tyngre rödvin och behöver en tyngre kötträtt. Högrevets kraftiga köttsmak i kombination med mandlar passar ypperligt ihop.

Mandelstekt högrev med gräddkokta svartrötterMandelstekt högrev med gräddkokta svartrötterMandelstekt högrev med gräddkokta svartrötter

Ingredienser

  • 600 ghögrev- i bit eller utskuren biff hängmörat
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör
  • 1 mskrapsolja
  • 1 msksherryvinäger
  • 1 dlsötmandel

Inlagd majrova

  • 1citron
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 5svartpepparkorn
  • 3 kvistartimjan
  • 24majrovor- (400 g)

Gräddkokta svartrötter

  • 750 gsvartrötter
  • 1citron- pressad saft
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min.

  2. Bryn köttet i smör och olja i en stekpanna. Ös köttet medan det bryns. Tillsätt vinägern och ös ordentligt.

  3. Grovhacka sötmandeln och lägg den i en ugnssäker form. Lägg köttet ovanpå och rulla det i den hackade mandeln. Häll stekskyn vid sidan om.

  4. Stek köttet mitt i ugnen ca 40 min till 56° innertemperatur. Låt vila ca 10 min.

  5. Majrovor: Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Koka upp ättika, socker, vatten, peppar, timjan och citronskal i en kastrull. Låt stå ca 10 min. Skrubba majrovorna väl. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i en skål. Sila ättikslagen över majrovorna. Ställ i kylskåpet.

  6. Svartrötter: Skala svartrötterna under rinnande vatten. Lägg dem i en bunke med vatten och citronsaft. Halvera och skär svartrötterna i 4 cm långa stavar. Koka dem halvmjuka i saltat vatten ca 5 min. Låt rinna av. Koka upp grädde och crème fraiche i en kastrull. Lägg i svartrötterna och låt sjuda ca 5 min. Salta och peppra.

  7. Skär köttet i skivor och servera med svartrötter och majrovor.

Vad tyckte du om receptet?