Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelsmulpaj med sommarbär


God och lättlagad paj med sommarens härligheter! Servera gärna med glass.

Mandelsmulpaj med sommarbär

Mandelsmulpaj med sommarbär

Mandelsmulpaj med sommarbär

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 150 gsmör- eller margarin
  • 50 gmandelspån
  • 250 ghallon
  • 125 gblåbär
  • 250 gbjörnbär
  • 2 msksocker
  • 2 tskpotatismjöl
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en smuldeg.

  2. Lägg hälften i en pajform, 24 centimeter i diameter. Tryck till degen och grädda i ugn, 225 grader, 7 minuter.

  3. Blanda bär, socker, potatismjöl och vaniljsocker och lägg i formen.

  4. Blanda resten av degen med mandelspån och strö över bären. Grädda klart i 15 minuter. Servera med glass eller grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök