Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelskorpor

Biscotti di prato/Cantucci - receptet räcker till 1 plåt.

MandelskorporMandelskorporMandelskorpor
Mandelskorpor Foto: Albert Håkansson

Ingredienser

  • 150 gmandel- skållad, hackad
  • 75 gpinjenötter
  • 100 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 500 gvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker- äkta
  • 400 gströsocker
  • 4ägg- uppvispade
  • 2 tskapelsinskal- rivet
  • nypasalt

Gör så här

  1. 1/ Värm ugnen till 200°. Rosta hackad mandel och hela pinjenötter en stund i torr panna. Smält smöret. Låt det svalna. 2/ Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en deg. 3/ Tryck ut degen till en cirka 1 cm tjock kaka på en plåt klädd med smörpapper. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Tag ut plåten och skär sneda snittar, cirka 2 cm breda. Sprid ut dem på två plåtar. Grädda vidare i ytterligare 25 minuter tills skorporna är gyllengula. Byt plats på plåtarna ett par gånger. 4/ Låt skorporna svalna på galler utan duk och förvara dem sedan i täta burkar.

Vad tyckte du om receptet?