Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Biscotti di prato/Cantucci - receptet räcker till 1 plåt.
1/ Värm ugnen till 200°. Rosta hackad mandel och hela pinjenötter en stund i torr panna. Smält smöret. Låt det svalna. 2/ Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en deg. 3/ Tryck ut degen till en cirka 1 cm tjock kaka på en plåt klädd med smörpapper. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Tag ut plåten och skär sneda snittar, cirka 2 cm breda. Sprid ut dem på två plåtar. Grädda vidare i ytterligare 25 minuter tills skorporna är gyllengula. Byt plats på plåtarna ett par gånger. 4/ Låt skorporna svalna på galler utan duk och förvara dem sedan i täta burkar.