Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelrulle med kokos och apelsin

Mandelrulle med kokos och apelsin
Mandelrulle med kokos och apelsin
Mandelrulle med kokos och apelsin
Foto: Helen Pe

Ingredienser

  • 200 gmandelmassa
  • 10aprikoser- torkade
  • 1 mskapelsin- pressad saft av + 1 tsk rivet skal
  • 1 mskapelsinlikör- t.ex. Grand Marnier
  • 1 dlkokos
  • 25 gchoklad- ca vit
  • 25 gchoklad- ca mörk
  • evapelsinskal- syltade till dekoration

Gör så här

  1. Riv mandelmassan och skär aprikoserna i mindre bitar. Rosta kokosen i en torr het stekpanna.

  2. Blanda mandelmassan med aprikoser, likör, apelsinskal och apelsinsaft. Rulla ut till en längd och rulla i kokosen.

  3. Smält den vita och den mörka chokladen var för sig direkt i en spritspåse eller i en liten skål och ringla den därefter över rullen. Dekorera eventuellt med några syltade apelsinskal. Ställ in i kylen och låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök