Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mandelpotatissoppa med stekt röding. Röding, mandelpotatis och svamp är goda ingredienser som här samsas i en soppa med tillbehör. Rödingen kan ersättas med samma mängd lax om den är svår att få tag på.
Soppa: Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt grädde, buljongtärning och hälften av mjölken. Låt koka upp och mixa slätt med mixerstav.
Kantarellfräs: Ansa kantarellerna eller låt burkkantareller rinna av. Skala och strimla morotten. Strimla sockerärterna tunt. Skala och skär schalottenlöken i ringar.
Stek kantarellerna i smöret tills de fått fin färg. Tillsätt socker-
ärter, morot och schalottenlök och låt fräsa med ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
Fisk: Skär rödingen i breda bitar på snedden. Salta och peppra rödingen. Stek den i olja och smör tills den fått fin färg, ca 3 min per sida.
Häll resten av mjölken i soppan. Låt koka upp och mixa soppan skummig med mixerstav. Servera soppan med röding och kantarellfräset som tillbehör.