Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelpotatissoppa med stekt röding

Recept på mandelpotatissoppa med stekt röding. Röding, mandelpotatis och svamp är goda ingredienser som här samsas i en soppa med tillbehör. Rödingen kan ersättas med samma mängd lax om den är svår att få tag på.

Mandelpotatissoppa med stekt rödingMandelpotatissoppa med stekt rödingMandelpotatissoppa med stekt röding
Foto: Ulf Svensson

Soppa

  • 1 kgmandelpotatis
  • 5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 4 dlmjölk
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald

Kantarellfräs

  • 200 gkantareller- färska
  • 1morot- liten
  • 50 gsockerärter
  • 1schalottenlök
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Fisk

  • 2rödingfiléer
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Soppa: Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt grädde, buljongtärning och hälften av mjölken. Låt koka upp och mixa slätt med mixerstav.

  3. Kantarellfräs: Ansa kantarellerna eller låt burkkantareller rinna av. Skala och strimla morotten. Strimla  sockerärterna tunt.  Skala och skär schalottenlöken i ringar.

  4. Stek kantarellerna i smöret tills de fått fin färg. Tillsätt socker-

    ärter, morot och schalottenlök och låt fräsa med ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

  5. Fisk: Skär rödingen i breda bitar på snedden. Salta och peppra rödingen. Stek den i olja och smör tills den fått fin färg, ca 3 min per sida.

  6. Häll resten av mjölken i soppan. Låt koka upp och mixa soppan skummig med mixerstav. Servera soppan med röding och kantarellfräset som tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?