Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelpotatissoppa med stekt röding

Recept på mandelpotatissoppa med stekt röding. Röding, mandelpotatis och svamp är goda ingredienser som här samsas i en soppa med tillbehör. Rödingen kan ersättas med samma mängd lax om den är svår att få tag på.

Mandelpotatissoppa med stekt röding
Mandelpotatissoppa med stekt röding
Mandelpotatissoppa med stekt röding
Foto: Ulf Svensson

Soppa

  • 1 kgmandelpotatis
  • 5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 4 dlmjölk
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald

Kantarellfräs

  • 200 gkantareller- färska
  • 1morot- liten
  • 50 gsockerärter
  • 1schalottenlök
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Fisk

  • 2rödingfiléer
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Soppa: Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt grädde, buljongtärning och hälften av mjölken. Låt koka upp och mixa slätt med mixerstav.

  3. Kantarellfräs: Ansa kantarellerna eller låt burkkantareller rinna av. Skala och strimla morotten. Strimla  sockerärterna tunt.  Skala och skär schalottenlöken i ringar.

  4. Stek kantarellerna i smöret tills de fått fin färg. Tillsätt socker-

    ärter, morot och schalottenlök och låt fräsa med ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

  5. Fisk: Skär rödingen i breda bitar på snedden. Salta och peppra rödingen. Stek den i olja och smör tills den fått fin färg, ca 3 min per sida.

  6. Häll resten av mjölken i soppan. Låt koka upp och mixa soppan skummig med mixerstav. Servera soppan med röding och kantarellfräset som tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?