Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mandelpotatissoppa med pumpacrème. En värmande soppa inleder festen. Soppan kan förberedas dagen före servering.
Sätt ugnen på 250°. Halvera pumpan, ta bort kärnhuset. Skär pumpan i grova klyftor. Blanda med 1 msk olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills pumpan är genommjuk, ca 20 min. Låt svalna.
Skär bort skalet på pumpan och lägg köttet i en mixerskål. Tillsätt 3 msk olja, vatten, citronsaft och salt. Mixa till en slät crème.
Soppa: Skala och skiva potatis och lök. Fräs löken i smör ca 3 min. Tillsätt vinet, låt fräsa ca 2 min. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar, koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Tillsätt crème fraichen, mixa slätt. Krydda med salt och peppar.
Topping: Repa rosmarinen. Stek bladen frasiga i 1 msk olja i het panna. Häll av på hushållspapper. Rosta pumpakärnorna i 1 tsk olja med flingsalt. Häll av på hushållspapper. Blanda rosmarin och pumpa- och melonkärnor.
Häll upp soppan i skålar, ringla i pumpacrèmen. Toppa med rosmarinblandningen.