Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Soppa med mandelpotatis och karljohansvamp

Recept på soppa med mandelpotatis och karljohansvamp. Soppan passar även att servera som förrätt, då räcker den till 8 personer.

Soppa med mandelpotatis och karljohansvamp
Soppa med mandelpotatis och karljohansvamp
Soppa med mandelpotatis och karljohansvamp
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4mandelpotatisar
  • 2schalottenlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 150 gkarljohansvamp
  • 1 mskcitronolivolja
  • 1 msksmör
  • 1 tsktimjan- färsk
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 12 dlvatten
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Skala potatis, lök och vitlök och skiva dem tunt. Grovhacka svampen. Fräs potatis, lök, vitlök och svamp i olja och smör ca 5 min.

  2. Tillsätt timjan och buljongtärningar och späd med vin och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 20 min under lock tills allt är riktigt mosigt.

  3. Mixa soppan med mixerstav och tillsätt crème fraiche. Koka upp och smaksätt med salt och peppar. Känns soppan tjock i konsistensen går det utmärkt att späda med lite mineralvatten eller skummad mjölk som gör att soppan blir lite mousserande.

Vad tyckte du om receptet?