Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mandelpotatisens mjälla och lite nötiga smak kompletteras bra med pigga örter och citron. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen i ljummet vatten. Halvera dem på längden. Skala och hacka vitlöken. Hacka rosmarinen.
Lägg potatisen i en ugnssäker form. Ringla över rapsolja och strö över vitlök och rosmarin.
Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 min, tills den är mjuk och har fått fin färg.
Hacka gräslöken och plocka bladen från körvel och basilika. Klipp krassen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut ca 3/4 dl saft. Blanda citronskal och -saft med olivoljan.
Häll dressingen över potatisen och toppa med örter och flingsalt.