Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelpotatis med örter och citron

Mandelpotatisens mjälla och lite nötiga smak kompletteras bra med pigga örter och citron. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Mandelpotatis med örter och citron
Mandelpotatis med örter och citron
Mandelpotatis med örter och citron
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 gmandelpotatis
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 kvistrosmarin
  • 3 mskrapsolja
  • 1 krukagräslök
  • 0,5 krukakörvel
  • 0,5 krukabasilika
  • 1 asksmörgåskrasse
  • 1citron
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen i ljummet vatten. Halvera dem på längden. Skala och hacka vitlöken. Hacka rosmarinen.

  2. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Ringla över rapsolja och strö över vitlök och rosmarin.

  3. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 min, tills den är mjuk och har fått fin färg.

  4. Hacka gräslöken och plocka bladen från körvel och basilika. Klipp krassen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut ca 3/4 dl saft. Blanda citronskal och -saft med olivoljan.

  5. Häll dressingen över potatisen och toppa med örter och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Thomas Sjögren: