Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelpepparkakor

Flagad mandel i pepparkaksdegen blir både stiligt och gott. Mandelpepparkakor med det lilla extra.

Mandelpepparkakor
Mandelpepparkakor
Mandelpepparkakor
Foto: Lina Eriksson

Pepparkakor

  • 2,5 dlsirap- ljus
  • 2,5 dlströsocker
  • 1ägg- litet
  • 2 tsknejlikor- malda
  • 3 tskkanel- mald
  • 2 tskingefära- mald
  • 2 tskkardemumma- stött
  • 25 gsötmandel- flagad
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 8 dlvetemjöl- (480 g)

Gör så här

  1. Koka upp sirapen och låt svalna. Rör ner socker, ägg och kryddor, mandel och smör.

  2. Tillsätt mjöl och arbeta ihop degen väl. Låt vila svalt, men inte kallt, till nästa dag.

Vad tyckte du om receptet?